Arief's FotoPage

By: Arief Fahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Sep-2006 15:56 Email | Share | | Bookmark
Fahim n Barney

 
 
 
View all 6 photos...
Fahim sukaaaa amaaaat dengan Barney n the gang...babybob n BJ...


Masa kecik2 dulu, mas umi takde bibik...ummi kena pasang barney...baru ler bleh masak. Kalau tak memang ler takder can nak gi dapur...ada jer yg nak ikut. So kena terima kasih gak ler kepada pencipta Barney nie..hehehe....tapi bagus gak bagi fahim tgk CD barney nie...byk dia belajar dari citer2 tu..favourite CD : Barney Circus n Barney at School...skrg abah fahim pun dah terrer lagu Barney..kan abah kan...



So sebab dia suka sgt dgn Barney....abah ngan ummi sanggup ler ke JJ tunggu Barney show..masa tu ummi still mabuk terukk...2 kali muntah kat shopping complex tu..wek2...tapi fahim nyer pasal...takperlah. Best gak tgk show tu...30 min jer..( nasib ler 30 min ). Sempat lagi mintak staff kat situ angkat fahim letak atas stage...nak amik gambar ngan Barney n the gang....sepanjang dok atas stage Fahim usssshhhhaaaa barney habis2 nyer...besor amat kot. kekeke..( bleh tgk dlm gambar kat atas...fahim tak tgk depan ..sebab dok tgk barney n BJ )

Sekarang fahim dah 1 thn 8 bln. Insyallah lagi 4bulan+ Fahim dapat adik...sekarang vocab Fahim dah macam2...Fahim paling suka tgk stesen minyak...dulu suka Petronas..tapi maybe sebab susah sgt dia nak sebut...so skrg dia suka SHELL plak..hehehe...senang skit kot....jelas jer bleh dgr dia sebut...SHHHEEEELLL... .

actually his 1st word yg clear....NASI LEMAK....hehehe..camner bleh nasi lemak dulu yg dia pandai sebut pun tak tahulah...sebut ummi ngan abah pun payahhhh sgt nak dengar...bukan tak reti sebut tapi memang ler susah nak dgr dia sebut. Tapi nasi lemak nie...ape jer yg berunsur makanan..semuanyer jadik nasi lemak..yg bungkus lam kertas nasi lemak..dlm polisterin nasi lemak..kira kalau dia lapar tu...nasi lemak jerlah yg dia dok sebutttt..hehehe...tapi memang ler masa ummi tgh teruk mabuk , abah selalu ler beli nasi lemak mlm2...sebab tu ker ? yer kot.. . sekarang ummi dah tak mabuk sgt...just nice nak sambut ramadan nie..kalau tak sian abah nak kena makan nasi bungkus masa sahur...takper2...ummi masak best2 yek, biar semangat abah nak posa...

sebut pasal makan nie...skrang memang semangat skit nak masuk dapur..sejak menjak selalu visit fotopages mama fami . Akak nie memang besttt....sebab dia rajin masak..pastu rajin plak share kat fotopages siap gambar lagi...resepi lengkap n step by stepnyer...

semlm tgk resepi buat bun n roti canai..macam senang jer...na kkena try nie sebelum puasa..lepas nie nak kena gi cari tepung untu kbuat bun....baru2 nie buat puding laici n kueh onde2 buah melaka....cam best plak.

Like abah said " skrg dah tak bz..tempahan tak byk kan nak puasa nie...bleh ler masak best2 yek..." . boleh2....ummi cuba abah yek...

so...saper2 nak try buat roti canai sendiri bleh gi tgk kat fotopages nie yer....seriusss nampak sedap!

http://mamafami.fotopages.com/

oklah...macam dah panjang plak.......until next time.



ummi fahim







Saturday, 24-Jun-2006 16:09 Email | Share | | Bookmark
Setelah sekian lama tak mengupdate....

 
 
 
View all 6 photos...
...Lepas camera ilang..ummi fahim dah tak dpt nak capture gambar2 fahim... .

ini ada skit gambar2 fahim yg ummi sempat capture masa gi holiday kat penang few months back...pinjam camera paklong fahim..hehehe...

best tengok fahim enjo swimming ngan abah... tapi fahim takut laut..swimming kat pool bukan main suka lagi...kecut tgn2 main air..


Wednesday, 12-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Fahim 9 bulan

 
 
 
View all 6 photos...
Baru-baru nie fahim masuk spital.. ..sian fahim kena cucuk drip air..skit lagi fahim nak flying kick nurse yg cucuk fahim tu.....sampai 3 kali dia cucuk fahim, dia kata fahim cubby sgt, urat darah pun payah nak jumpa. huhuhuhuhuk...chubby pun salah...kurus sgt pun salah...cana nie....ish ishhh

ummi tido spital ngan fahim 2 mlm. Alhamdulillah after 2 days dah leh balik umah...tersedak ummi tengok bil spital fahim...abah kata " nampaknya fahim tak dpt duit raya ler thn nie dan thn2 berikutnya.." cian dia. takper2 auntie2 & uncle2 kan ader...

Nasib fahim dah sihat....bleh enjoy raya ... ...raya kat Kelantan plak tu.

kat atas nie gambar2 masa fahim sihat lagi...masa majlis tunang auntie atie kat Ipoh Perak....



Sunday, 7-Aug-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Fahim ( 7 months )

gambar latest 7 bulan
Fahim dah tumbuh gigi........hehehehe.....


Friday, 5-Aug-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Fahim 6 months....

abahku pulang dari kota..
abahku belikan kereta...
kereta kecil warna kuning
View all 11 photos...
Fahim dpt keter baru...ummi ngan abah belikan kat One Utama.... best naik keter baru......sian ummi laaaa nak kener kejor Fahim satu rumah sebab keter fahim brek takder..huhuhuhu...kadang2 Fahim siap but sound effect......bruuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm...........brum burm brum....


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net